Huvudpartners

Humana Personlig Assistans
Av alla assistansbolag har flest valt Humana. Själva anger kunderna att det är tryggheten som är skälet. Tryggheten kommer av en nära kontakt med teamet runt dig och en bred kompetens kring diagnoser och funktionsnedsättningar. Dessutom har Humana lång erfarenhet i branschen med viktig kunskap om lagar och regler. Kring dig finns engagerade medarbetare som vill göra skillnad i din vardag. Läs mer om vad Humana erbjuder.

Medarrangör

Attendo

Hand i hand
Personlig assistans när den är som bäst.

Kalmar kommun

Landstinget i Kalmar län

Bemanningspartner

Frösunda Omsorg

Sponsor

Olivia Personlig Assistans

Kalmar City

Utställare

ABF Östra Småland/Öland

Alminia 

ALT Hiss

Antidiskrimineringsbyrån

Arbetsförmedlingen

Athena Nordic

Attention Kalmar

Autism- och Aspergerföreningen

BeOneTeam

Calmif

Care Collection

Decon Wheel
Vi utvecklar och producerar kvalitetstillbehör till rullstolar på ett finurligt och nytänkande sätt som möjliggör anpassningsbarhet och tillgänglighet. Enkelt uttryck kan man säga att vi skapar ökad frihet i din vardag.

DHR

Eric Bergström/Ångestskolan

Formabs

FSDB - Förbundet Sveriges dövblinda

FSO Kalmar län

FUB - Föreningen för utvecklingsstörd barn och ungdom

Funka för livet
Vi visar upp alla delar av Funka för livet, Mötesplats, Sports Camp, Bilanpassning, Aktivitetsvagn, föreläsare m.m. Kom och träffa oss på plats för att få se hela vårt utbud!

Föreningen JAG

GF Alvaret

ILCO - Tarm- uro och stomiförbundet

Inerventions

Kalmar FF

Korpen Kalmar

Keyser Wellness & Communication

Knop Rehatek

LIB Luck- och inredningsbolaget
Bostadsanpassning är en utmaning som vi gärna delar med våra kunder. Vid planeringen tillför vi produkter, koncept och kompletterande tjänster. I samarbetet prioriterar vi de åtgärder som ger störst nytta i förhållande till kostnaden för att utföra dem. Idag levererar vi köksförnyelse och badrumsinredningar med optimalt utnyttjande av befintliga utrymmen. Vår målsättning är att göra bostadsanpassning lika långsiktigt lönsam för våra kunder som för samhället i stort. I vår monter kommer vi att visa upp bl.a. Ergo elevbord. Elevborden i Ergo-serien lämpar sig lika väl för studier som för spel, lek och ett mellanmål. Bordets skiva kan vinklas uppåt helt eller delvis för att förenkla läxläsning och skrivarbete. Nerfällt erbjuder bordet gott om utrymme för fritidsaktiviteter. Höjden justeras enkelt med vev till rätt höjd för stol eller rullstol (höjd 560 x 900 mm).

Lätta lyft

Malkars

Medi Sweden
I vår monter visar vi hjälpmedel för på- och avtagning av kompressionsstrumpor för arm och ben med öppen eller sluten tå. Vi har marknadens bredaste sortiment och visar gärna vilket hjälpmedel som passar dig bäst.

Mondian
Ett MONDIAN Tyngdtäcke hjälper människor att slappna av och komma till ro. Stimulansen från tyngden och kedjorna hjälper kroppen att släppa spänningar samt minskar oroliga tankar, stress och ångest. Vill du prova hur din kropp reagerar på ett Tyngdtäcke. Besök oss i vår monter på mässan Funka för livet i Kalmar.

Molico 
Visar upp sin JOYY PT ONE, som Segway fast sittande, anpassad för rörelsehindrade. 

Myndigheten för tillgängliga medier
Myndigheten för tillgängliga medier (MTM) arbetar för att alla ska ha tillgång till litteratur och samhällsinformation utifrån vars och ens förutsättningar, oavsett läsförmåga eller funktionsnedsättning.

Nationellt kompetenscentrum anhöriga

Neuroförbundet

Närkes vital

Oskarshamns kommun

Parkinsonförbundet

Peklampor.se 
Peklampan är ett verktyg för att kommunicera eller för att aktivera andra hjälpmedel med ett minimum av ansträngning. Med en diskret peklampa, vikten är bara några gram, fäst på t.ex. en glasögonskalm kan man peka på text, symboler eller föremål lika lätt som man tittar på dem. Med hjälp av våra övriga produkter kan man lika lätt hantera fjärrkontroller och andra hjälpmedel samt jobba med datorer eller surfplattor. Vi kommer att visa upp hjälpmedel för kommunikation, lek, omgivningskontroll och datorarbete på Funka för livet Kalmar.  

Reumatikerna

Riksgymnasiet Kristianstad

Ungdomar som på grund av ett svårt rörelsehinder behöver anpassad undervisning och habilitering, och i vissa fall boende och omvårdnad i boendet, kan söka till riksgymnasium med Rh-anpassad utbildning.
Riksgymnasier med Rh-anpassad utbildning finns i Göteborg, Kristianstad, Stockholm och Umeå. Undervisning ges inom den kommunala gymnasieskolan. 

RSMH - Riksförbundet för Social och Mental hälsa

RTP

Scandic hotell

SDLK - DIabetesföreningen

SEF - Svenska Epilepsiföreningen

SISU

Sleifens musik

SRF

Strokeföreningen

Sunny Funny-festivalen/Laurentsio Pettersson

Svenska service- & signalhundsförbundet

Swedish Goliat

Trident

Unga funkisar

Uriform

Valjeviken 
Valjeviken är en ideell stiftelsesom arbetar med neurologisk rehabilitering och som via sin folkhögskola erbjuder långa och korta kurser för personer med olika typer av funktionsnedsättningar.

Vela

Vimmerby kommun

VIS - Vuxendöva i Sverige

Wellspect
Wellspect Healthcare är ett svenskt företag som tillverkar bl. a LoFric tappningskateter, ett hjälpmedel vid svårighet att tömma urinblåsan på egen hand. LoFric har funnits på marknaden sedan 1983.

Vi har nu även gått in i ett nytt område – Tarm, och den problematik som kan uppstå vid skada/sjukdom. 2016 lanserade vi Navina System som hjälper personer som lider av avföringsinkontinens, kronisk förstoppning och/eller tidskrävande tarmtömning.

Dessa två produkter kommer vi ställa ut på mässan.

World of Comfort

Åke Carlsson Hiss

Ädelfors Folkhögskola

Ädelfors folkhögskola ligger i den gamla kurorten Holsbybrunn på småländska höglandet i Vetlanda kommun. Sedan drygt 25 år är skolan anpassad för funktionsnedsatta personer.

Genom Ädelfors folkhögskolas tillgänglighet har vi möjlighet att erbjuda kortkurser och konferenser till grupper med funktionsnedsättning. Allt i en inspirerande och naturskön miljö med Småland utanför knuten.

Ädelfors folkhögskolas målsättning är att vara den alternativa, attraktiva och anpassade mötes- och kursplatsen för intresse- och folkrörelseorganisationer.