Minimässturné med tema bilanpassning

Det är en stor frihet att ha tillgång till en egen bil, men när man lever med en funktionsnedsättning är det inte en självklarhet att kunna bli bilägare. Förutom de vanliga frågor som alla bilköpare ställer sig, som vilket märke man vill ha och hur mycket pengar man är beredd att spendera, måste en funktionsnedsatt person fundera på vilka anpassningar som kan göras och i vilken bilmodell det går att göra dem. Hur gör man för att ansöka om anpassningsbidrag och vilka regler gäller?

Det är utifrån dessa frågeställningar som Funka för livet i höst arrangerar en mini-mässturné tillsammans med Atteviks. Syftet är att man som privatperson med en funktionsnedsättning eller som anhörig ska få se på och testa olika former av anpassningar och få svar på de frågor man har. Förutom att se anpassade bilar kan besökarna även lyssna på en föreläsning om bilanpassning samt träffa fler utställare som visar upp sina tjänster och produkter. Självklart är det kostnadsfritt att besöka minimässorna. 

 

 

Funka för livets grundare, Lars-Åke Johansson, är en av Sveriges främste experter inom området bilanpassning. Han har drivit företaget Bilinredarna i över 30 år och har stor erfarenhet när det gäller alla lagar, regler och kontakter med myndigheter. Det är Lars-Åke som föreläser på mässorna och som man kan ställa sina frågor till.

Turnéplan:                                                   

Älmhult, Skolgatan 10, 12 september   

Ljungby, Kungsgatan 66, 13 september 

Växjö, Söderleden 2, 14 september

Tranås, Holavedsvägen 14, 19 september

Nässjö, Bockängsgatan 12, 20 september

Jönköping, John Bauersgatan 1, 21 september

Mässorna sker i Atteviks lokaler i respektive stad. 

Tid: 15.00 - 19.00   Självklart fri entré! 

Program: 

15.30 Föreläsning om bilanpassning av Lars-Åke Johansson som har drivit företaget Bilinredarna och som har över 30 års erfarenhet inom branschen. Han berättar om de nya lagarna och alla regler som gäller för att söka anpassningsbidrag. Lyssna och ställ dina egna frågor!

16.30 Föreläsning om LSS och Assistansersättningen av Erik Wahlgren, Humana Personlig Assistans. En opartisk föreläsning om de nya reglerna inom personlig assistans. 

Utställare och samarbetspartners:

(Atteviks, Autoadapt, Humana och Kvistberga finns med på alla orter. Unga Funkisar finns på plats i Älmhult, Ljungby, Växjö och Jönköping och representeras av Funka för livet i Tranås och Nässjö. Hjärnkraft finns på plats i Jönköping och representeras av Funka för livet på övriga orter. Även Anhörigas Riksförbund representeras av Funka för livet. Invacare informerar via Funka för livet Sverige på alla orter. HSO Jönköping och Idé- & Kunskapscentrum Kronoberg hjälper oss att sprida informationen)